Wat zegt de bijbel over de liefde?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat ligt er nogal aan welke vorm van liefde. Ben je bijvoorbeeld homo, dan zegt dat boek dat zogenaamd liefde zou prediken dit: "Je mag niet het bed delen met een man zoals met een vrouw, dat is gruwelijk" (Leviticus 18:22) "Wie met een man het bed deelt als met een vrouw, begaat een gruweldaad. Beiden moeten ter dood gebracht worden en hebben hun dood aan zichzelf te wijten." (Leviticus 20:13) Maar misschien bedoel je niet dat soort liefde, maar meer liefde zoals voor je kinderen: "Als ouders een opstandige, onhandelbare zoon hebben, die niet naar hen luistert en ook na hardhandige bestraffing nog niet wil gehoorzamen, dan moeten zijn vader en zijn moeder hem meevoeren naar de stadspoort en hem aan de oudsten voorgeleiden. Ze moeten tegenover de stadsoudsten verklaren: ‘Onze zoon is opstandig en onhandelbaar. Hij wil niet naar ons luisteren. Hij is een losbol en hij drinkt te veel.’ De inwoners van de stad moeten hem dan stenigen tot de dood erop volgt. Zo moet u het kwaad dat zich bij u aandient in de kiem smoren. Het hele volk van Israël moet erdoor worden afgeschrikt." (Deuteronomium 21:18-22) Of meer in het algemeen, voor familie en vrienden: "Wanneer iemand – uw volle broer, uw zoon of uw dochter, of de vrouw die u bemint, of uw beste vriend – u in het geheim probeert over te halen om andere goden te dienen, goden die u nog niet kende en ook uw voorouders niet, goden van de naburige volken, vlakbij of ver weg of waar ook ter wereld, luister dan niet naar zo iemand en geef niet toe; wees onverbiddelijk, heb geen medelijden met hem en houd hem niet de hand boven het hoofd. U moet hem ter dood brengen; samen met uw volksgenoten moet u hem stenigen tot de dood erop volgt, en zelf moet u de eerste steen werpen. Dat is zijn straf, want hij heeft geprobeerd u te vervreemden van de HEER, uw God, die u uit de slavernij in Egypte heeft bevrijd." (Deuteronomium 13:7-11) God is liefde? (Alle citaten uit de Nieuwe Bijbelvertaling via Biblija.net, The Brick Testament toegevoegd als bron ter illustratie.)

Bronnen:
http://www.biblija.net/
http://www.thebricktestament.com/the_law/h...
http://www.thebricktestament.com/the_law/w...
http://www.thebricktestament.com/the_law/w...

Lees 1 Korinthe 13 Met name 13 vers Daar staat En nu blijft geloof,hoop en liefde,deze drie .Doch de meeste van deze is de liefde.

Heb een ander lief gelijke jezelf.

De bijbel geeft aan dat de liefde het belangrijkst van alles is, en dat je kunt praten over je geloof of wat je weet of meent te weten. Maar als je niet lief hebt ben je niets. Bovendien staat er in de Romeinen brief: Wees elkaar niets schuldig, behalve liefde, want wie de ander liefheeft, heeft de gehele wet vervuld.

ga heen en vermening vuldig u.

Dat je iedereen lief moet hebben die jou ook lief heeft, en dat er eigenlijk geen geweld en oorlog moet zijn(wat er wel is:-()

Gij zult Uw naastens vrouw of dienstmaagd niet begeren.

Je zou ook het Hooglied kunnen lezen uit het Oude Testament.

Lees maar psalm 133

De bijbel zegt heel veel over de liefde maar als je naar de essentie zoekt dan is "Gij zult uw naaste liefhebben als uzelf" de zuiverst vorm van onegoïstisch liefde dat een mens kan geven. Het is de enige manier voor een mens om zichzelf te verheven tot het goddelijk verstand. Het is en was een doel van ontelbare mystici door de eeuwen heen en de enkelingen die dat echt hebben bereikt moesten soms hun leven opofferen als een bewijs voor de waarheid die ze aan de mensheid probeerden te onthullen. God is de onvoorwaardelijk liefdes kracht die alles bij elkaar houdt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100