zit er een bepaalde termijn aan wat je als vintage kunt beschouwen?

retro is iets dat is geproduceerd maar er oud uitziet, en vintage is echt iets dat orgineel oud is. maar wat voor termijn zit daaraan verbonden om het vintage te mogen noemen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Vintage is geen vast omschreven term; vintage hoeft bovendien niet daadwerkelijk oud te zijn: het kan ook 'tweedehands' betekenen.

Geen harde termijn, maar in de praktijk is vaak dat wat gemaakt is tussen 1920 en 1980. Ouder noem je dan eerder antiek. https://nl.wikipedia.org/wiki/Vintagekleding#Definitie Definitie Vintage omvat oude kleding, schoeisel en accessoires waarvoor een hernieuwde belangstelling bestaat. Meestal gaat het om designerkleding of met de hand gemaakte kledingstukken die typisch zijn voor een bepaalde tijdgeest en die een zekere stilistische waarde hebben. Vintage wordt niet in elke winkel verkocht; op verschillende markten (bijvoorbeeld het Waterlooplein in Amsterdam) worden er vintagekledingstukken aangeboden. Ook zijn er in de grote steden vaak kleine winkeltjes te vinden die vintage aanbieden; niet alleen maar kledingstukken, maar ook tassen, schoenen en sieraden worden hier verkocht. Aangezien er veel vraag is naar vintagekleding, zijn de prijzen vaak hoog: in dergelijke winkels worden vaak prijzen voor nieuwe kledingstukken aangehouden. Vandaag de dag wordt de term vintage doorgaans gebruikt voor kleding die gemaakt is tussen 1920 en eind jaren zeventig, maar redelijk wat verkopers van deze kleding trekken dat door naar het midden van de jaren tachtig. Kleding die ouder is dan 1920 wordt meestal beschouwd als "antiek" en is populair bij verzamelaars, maar wordt zelden nog gedragen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100