Waarom is de jaren 50 kleding in West Side Story zo anders dan in Grease?

Beide films spelen zich af in de jaren 50, maar in allebei is de kledingstijl heel verschillend.
In Grease dragen de jongens heel andere kleding; leren jack, zonnebril etc.
In West Side Story dragen de jongens gewoon een simpel shirt, en af en toe een bomberjack. Ook de haarstijlen enz. zien er heel anders uit.

Ik vraag me af hoe dit komt. Is het gewoon omdat de kledingstijl in verschillende steden anders was, of zijn de films wel beide uit de jaren 50 maar uit verschillende jaren? En waarom zien de mensen de kledingstijl uit Grease als de 'echte' jaren 50 stijl?

Bij voorbaat dank, als iemand dit weet!
(Bijgevoegd een foto uit West Side Story en uit Grease)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het verschil zit in de klasse waar de speler in spelen. Grease komt meer uit de betere klassen West side story is de lagere klassen de achterwijken. Dat verschil zie je ook nu nog bij kleden in de verschillende wijken.

Het belangrijkste verschil is het jaar waarin de films zijn gemaakt. West Side Story komt uit 1961; Grease uit 1978. In 1961 was censuur etc veel aanweziger, en was rock 'n roll veel controversiëler (West Side Story is ook eigenlijk qua muziek geen rock 'n roll) ; de kleding in de film is dus bewust wat neutraal gehouden, omgekeerd werd die kleding in Grease juist overdreven aangezet (de broek die Olivia Newton John droeg in de slotscene had bv geen rits en moest dichtgenaaid worden voor de opnames).

Bronnen:
https://nl.wikipedia.org/wiki/West_Side_St...
https://nl.wikipedia.org/wiki/Grease_(film)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100