hebben sommige kleuren te maken met het christendom?

Want terwijl ik een shirt aan het ontwerpen was kwam ik op het idee om een shirt met wit en goudkleur te maken en dit klinkt misschien gek(ik wou het voor de zekerheid toch maar weten) maar zou het erg zijn als ik daar aan werk terwijl die kleuren samen iets betekenen in het christendom
(Als dit dom klinkt negeer het dan maar gewoon)

Weet jij het antwoord?

/2500

Zelf ben ik christen en voor zover ik weet hebben die kleuren samen geen betekenis in het christendom. Je hebt wel kleuren om verschillende perioden in het jaar aan te duiden (o.a. groen als basiskleur, zwart tijdens goede vrijdag en wit met Pasen). Je kunt dus gewoon iets ontwerpen met de kleuren wit en goud erin.

Jawel , dat wil zeggen dat de katholieke kerk veel met paars doet. Of dit officieel is, weet ik niet.

Ik heb mij een tijdje geleden verdiept in uitvaarten, hier kwam ik alleen tegen dat een christelijke uitvaart (vroeger) in verschillende rangen werden verdeeld. Bij verschillende bedragen die je hiervoor betaalde kreeg je een "luxere" uitvaart. Dit hield dan in dat de pastoor (corrigeer me als dit fout is) wit droeg. Hoe luxer de uitvaart, hoe meer gouden details er op zijn kleding waren geborduurd. Hieraan vast zat verder geen betekenis. De kleuren paars en groen hebben wel betekenis, dit komt geloof ik voor in de kerstperiode.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100