Hoe heet het soort ''gedrukt logo'' van bijvoorebeeld motorbendes?

je had ze vroeger wel eens over je knieen op je broek genaaid. en ook de logo's van motorclubs worden volgens mij een soort van gestikt. hoe heet het soort ''opgenaaide'' logo?

misschien is het een beetje onduidelijk, maar het is moeilijk uit te leggen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Geborduurde emblemen of badges. De toevoeging geborduurd hoort er wel bij want bv een politie agent met een penning noemen ze "a cop with a badge", en dat is een penning in een leren hoesje. Toegevoegd na 6 minuten: Motorbendes zelf noemen het ook wel collours. Ik adviseer je om het niet na te maken en in het openbaar te dragen, want dat wordt niet echt gewaardeerd door hen.

Dat heet een applicatie, de techniek appliceren. De badges of opnaaistukken zijn meestal tevoren gemaakt (geborduurd, genaaid of van ingelegd leer, soms van leer met gebosseleerd reliëf dat geverfd is). Kant en klare applicaties - ook wel badges als ze een bepaald symbool afbeelden - zijn overal te koop, en vooral makkelijk te vinden op Internet. Je kunt ze op een kledingstuk lijmen, maar naaien - met een smalle dichte zigzagsteek - geeft het beste resultaat op de lange duur.

De juiste benaming is: Patches Google hier maar eens op (klik op 1e bron link) En ja, een batch wordt het wel eens genoemd, maar er zijn zoveel dingen wat dat woord betekend. Applicatie, hetzelfde eigenlijk! Batch en applicatie Google je met de links bij bron 2 en 3.

Bronnen:
https://www.google.nl/search?q=patches&biw...
https://www.google.nl/search?q=patches&biw...
https://www.google.nl/search?q=patches&biw...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100