hoe weet je hoe hoeveel een edelsteen waard is.

school project

Weet jij het antwoord?

/2500

Heeft te maken met de grootte en de zuiverheid. Vaak speelt kleur ook een rol en de manier hoe de steen bewerkt is. De waarde is al met al lastig te bepalen dus voor een leek.

Er zijn op de diamantenmarkt weinig specialisten die de waarde van een diamant objectief bepalen tenzij je in het gesloten circuit zit van de indische en joodse gemeenschap in Antwerpen waar 85% van de werelddiamanten verhandeld wordt. Er zijn natuurlijk meetbare criteria als loepzuiverheid en karaat en herkomst. Nu ,als het gaat over een robijn of iets dergelijks kan elke juwelier om de hoek dat evalueren.

Dat heeft inderdaad te maken met de zuiverheid van de steen. Je kunt voor 18 euro al een ruwe robijn kopen, en ook voor 18 euro een ruwe smaragd. Maar als ze kraakzuiver zijn, zijn ze heel duur. De top 3 van duurste zuivere edelstenen is : 1 diamant. 2 robijn. 3 smaragd. Dan zijn topaas, safier, gele beril, morganiet (roze baril), toermalijn, aquamarijn, helidoor, edelopaal, en nog meer, zo'n beetje in zuivere vorm de duurste stenen. Toegevoegd na 2 uur: Roze baril= roze beril.

Dat weet je nooit. Een lijdraad id de rappaportlijst. Diamantairs zeggen dan bijv. rappaport - 20%. Maar een diamant die je vandaag voor Euro 1000,00 koopt, willen ze morgen voor Euro 500,00 niet terug hebben. Een steen blijft echter wel altijd waarde houden. Hoeveel hangt natuurlijk in de eerste plaats af van de kwaliteit maar zeker ook van het moment.

dat is het best om een biblieotheek boek of een juwelier of een kenner en als dat niet lukt moet je eens naar mijnen in duitsland

Bronnen:
im nice

Meestal aan de houdbaarheid en de oorsprongklijke afkomst en de oudeheid en soms ligt het wel eens aan de glans.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100