Hoe heet dit scifi boek?

Ik las dit boek toen ik 13 was, ik zat toen in de brugklas.

Het boek speelt zich rond het jaar 2050 af (of misschien was het 2150/2500), en iedereen heeft onsterfelijkheidspillen geslikt waardoor er niemand meer doodgaat. Er worden bijna geen kinderen meer geboren, het is verboden om kinderen te krijgen, maar de hoofdpersonen hadden wel een kind. En dat leverde problemen op. Er waren geloof ik elven en ondergrondsen en er was een soort probleem tussen de hoofdpersoon en de antagonist. Maar ik herinner me niet precies meer wat dat was, wel weet ik dat de hoofdpersoon naar een soort hoofdkwartier met een fabriek van onsterfelijkheidspillen moest waar zijn opa hem een rondleiding gaf. De antagonist was de eigenaar van dat hoofdkwartier en van de fabriek. Dat is wat ik me er nog van herinner.

Weet iemand toevallig hoe dit boek heet? Dan kan ik hem misschien ergens lenen en uitlezen. Ik herinner me dat de naam iets met Alfred of Albert ofzo was.

Het boek was ongeveer 500 bladzijden dik.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Gemma Malley heeft een trilogie geschreven met een vergelijkbaar thema bestaande uit de boeken The declaration (deel 1), The resistance (deel 2) en The legacy (deel 3). In het Nederlands zijn deze boeken getiteld De anderen en In de val. Van het derde boek is, voorzover ik kon vinden, geen vertaling.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100