waarom hadden de zusters vroeger zo'n grote kappen rond hun hoofd?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik vermoed om dezelfde reden waarom ze in de Islam al die burka's enzo dragen (ik ken al die namen van die verschillende gezichtsverhullende gewaden niet precies). Het is om de maagdelijkheid van die vrouwen te beschermen. Nonnen zijn geen eigendom van de wereld, maar zijn bruiden van God en moeten dus beschermd worden tegen wereldse blikken. De haren en gezichten waren zoveel als mogelijk bedekt. De enkels waren onzichtbaar.. Die habijten (zo heet dat) komen ook vanuit een tijd dat men veel preutser was. Dus moest dat bij deze vrouwen nog veel meer gelden. Preutser dan preuts. Tegenwoordig kan je kloosterlingen nauwelijks nog herkennen. Misschien alleen omdat ze soberder gekleed gaan en het teken van God, een kruisje, om de hals dragen.

Hun kleding was aan strikte, kerkelijke voorwaarden verbonden, dus ook hun hoofddeksel. Katholieke religieuzen droegen een grote witte of zwarte kap met daaraan vast een lange sluier, passend bij het habijt dat de Orde hen voorschreef te dragen.

Bronnen:
http://www.fni.nl/blogs/item/21/Dag_zuster...

Dat is bedoeld om ze niet teveel de wereld in te laten kijken. Dat zou maar afleiden van hun roeping. Door hun blikveld te beperken staan ze ook minder bloot aan de aardse verlokkingen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100