mag omgekeerde graffiti ?

Het principe is heel simpel. In plaats van muren onder te verven ga je aan de slag met schoonmaak producten. Je haalt hier en daar voorzichtig roet en vuil weg en wat overblijft is een omgekeerde grafitti maar mag dat ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Hoi, Omgekeerde graffiti is niets anders dan het verwijderen van aanslag op een ondergrond. Voor het aanbrengen gelden allerlei regels. Het verwijderen is iets heel anders. "Green graffiti" mag, hoewel het raadzaam is om toch eerst te overleggen met de eigenaar / beheerder van de ondergrond. De gemeente heeft geen juridische grondslag dit te weigeren, omdat vuil verwijderen voor iedereen toegestaan is in de openbare ruimte. Zie ook: http://greengraffiti.nl

In Nederland wordt hiermee al geëxperimenteerd als reclame op straten. In de algemene voorwaarden van een van de bedrijven die deze advertenties plaatsen, vind ik dat er op dit moment nog geen algemeen geldende wetgeving bekend is met betrekking tot dit soort advertenties. Het lijkt mij dat een gemeente bezwaar zal hebben als het gaat om een reclame-uiting (want daar moet je toestemming voor hebben en precario voor betalen), maar eigenlijk geen enkele grond tot bezwaar heeft als het gaat om het 'schoonmaken' van stukken muur.

Bronnen:
http://www.cleanadvertising.nl/home/algeme...

In Nederland is reverse graffiti, ook wel green graffiti of clean graffiti nog een grijs gebied. Het is nog een dusdanig nieuwe en duurzame vorm van straatreclame waar nog geen nationale wetgeving voor is. Dit wilt nog niet zeggen dat er helemaal geen regels voor zijn. Deze regels zijn vaak op gemeente niveau en te vinden in de precariorechten van deze gemeente. Het is en blijft natuurlijk een vorm van reclame. Er bestaan professionele marketingbureau's die deze reclametechniek uitvoeren. Dankzij hun specialisatie in deze groene reclame wordt het op een goede manier uitgevoerd en levert het geen klachten op. Wat ook erg grappig is om op te merken is dat ondanks het gedoogbeleid en precariorechten de gemeenten één van de grootste afnemers is van reverse en green graffiti.

Bronnen:
http://natuurlijkadverteren.nl/straatrecla...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100