Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Mag je als niet-Jood een Synagoge bezoeken?

Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
7.3K
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
Jazeker, als je u maar houd aan de gebruiken van het joodse geloof.
Dit geld trouwens voor alle godsdienstige gebouwen.
Best is dan ook om even te verwittigen dat je een bezoek wil brengen.
Robby BB

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (3)

Ja hoor dat mag, aangezien het een openbare verering van het geloof is. Er zijn echter wel bepaalde omgangsvormen waarover je je het beste kunt laten informeren.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
Ja, het bezoeken van een synagoge is zeker mogelijk. Gaat het om een cultureel (beschouw je de synagoge als een museum) bezoek dan zijn er meerdere mogelijkheden. De Portugese synagoge bijvoorbeeld in Amsterdam is open, kaartjes bij het Joods Historisch Museum.
Wil je een dienst bijwonen neem dan van tevoren contact op. De meeste gemeentes zullen hier wel voor open staan. Om veiligheidsredenen moet je eerst aangemeld zijn. Ik het verleden zijn synagoges nog al eens doelwit geweest van aanslagen, vandaar.

Toegevoegd na 35 seconden:
De synagoge in Zutphen is open voor bezoek op vrijdagmiddagen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
Ja hoor. Als je een dienst wilt bijwonen moeten alle mannen een keppeltje dragen ( die staan gewoon in een bak bij de ingang) en alle getrouwde vrouwen dragen een hoed.
Als het gaat over bezoek van het gebouw ( zoals de Portugees Joodse synagoge in Amsterdam), dan wordt het gezien als een soort museumbezoek en kan je zonder eventuele hoofdbedekking naar binnen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding