Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Wat is dit voor antieke kast?

We hebben al jaren een antieke kast thuis staan (sinds 1987) We zijn wel benieuwd waar hij eigenlijk vandaan komt. Welke stijl het is? Des te meer info, des te leuker.

http://imageshack.com/scaled/large/841/ciw7.jpg
http://imageshack.com/scaled/large/829/qdgi.jpg
http://imageshack.com/scaled/large/401/ajmm.jpg
http://imageshack.com/scaled/large/203/zjdi.jpg
http://imageshack.com/scaled/large/17/8kk9.jpg
http://imageshack.com/scaled/large/196/vceg.jpg

Bij voorbaat dank,
Hendrik

Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
2.4K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (1)

Ik zie de bekende leeuwenkop, dus volgens mij is dit een kast met kenmerken van de Mechelse stijl. Behalve de bij die stijl behorende leeuwen, hebben die kasten een onder- en bovenstuk, verticale kolommen en een 'hekwerkje' halverwege.

Toch is deze kast vrij strak en sober in vergelijking met de meeste kasten van die stijl en kloppen de stijlkenmerken niet helemaal. Opvallend is dat de kast op de foto, behalve leeuwenkoppen, ook mannenkoppen te zien zijn. Dat lijkt op Bruegelstijl, een variant van de Mechelse stijl, maar in dit geval dan weer zonder het rijk versierde houtsnijwerk. Het model is waarschijnlijk dus een afgeleide van de Mechelse kast.
(Lees meer...)
10 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding