Wat is dit voor attribuut?

Het is van koper en vrienden van ons gebruikten het als asbak. Het kan aan één zijde open.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het is een z.g. scheepje. De misdienaar hield dat vast met twee handen, met de opening naar links. De priester schepte er met een lepel, die bij het scheepje hoort, een paar schepjes wierookkorrels uit en strooide die op het vuur in het wierooksvat. Het wierooksvat werd vastgehouden door een andere misdienaar. Het vasthouden van het wierooksvat stond in hoger aanzien dan het vasthouden van het scheepje.

De wonderlamp van Aladin

Dit is een ouderwetse olielamp. Hij werd gevuld met olie en er werd een lont ingelgd. Als je die aanstak dan had je licht.

Volgens mij is het een hostie drager ? je weet wel die witte schijfje die je krijgt bij het avondmaal in de katholieke kerk ? het uitdeel bakje zeg maar.

Oosterse olielamp

Ik dacht eerst aan een kwispedoor, maar daar is dit ding te klein voor. Misschien een olielamp of gewoon echt een asbakje ;)

Olielamp

Het is een bakje wat ze in de kerk gebruiken om de wierook in te bewaren.

ik denk dat er potpoerie in kan. ik weet alleen niet hoe je dat typt hahah

Het is een kerkelijk bakje om wierook in te bewaren, er hoort een koperen lepeltje bij waarmee je de wierookkorrels in de brander schept. Teun heeft gelijk. Vroeger moest ik als misdienaartje met dit bakje achter de pastoor aan sjouwen als hij de kerk aan het bewieroken was. Het rare is dat ik er nergens een plaatje van op internet kan vinden!