Waar ligt Toetanchamon nu eigenlijk?

Is het trouwens waar dat ALLE geleerden die Toetanchamon ontdekt en aangeraakt hebben, plotseling zijn overleden?

Citaat:
Op 5 april 1923 overlijdt Lord Carnavon plotseling.
Als hij sterft valt op hetzelfde moment in heel Caïro het licht uit, dat ook vanzelf weer aangaat.
Op het moment van sterven van Carnavon sterft ook zijn hond op zijn kasteel in Engeland.
Een paar weken later sterft ook kolonel Audrey Herbert, de jongste broer van Lord Carnavon. en na hem de verpleegster die de hem heeft verzorgd.
De privé-secretaris van Howard Carter en enige zoon van Lord Westbury, overlijdt plotseling, drie maanden later gevolgd door zijn vader.
Professor Lafleur, die studie maakt van de voorwerpen uit het graf, overlijdt ook plotseling.
Vervolgens sterft Arthur Mace, een medewerker van Carter, als hij nauwelijks een voet in het graf heeft gezet
De Egyptische autoriteiten maken zich zorgen en sturen een waarnemer naar de plaats van de opgraving, ook die sterft plotseling.

In totaal overlijden in een paar jaar tijd 17 geleerden, stuk voor stuk in de bloei van hun leven en onverwacht.

Zou dit de vloek van Toetanchamon zijn?

Weet jij het antwoord?

/2500

Wat is de vraag, waar hij ligt of of de vloek waar is? 1e: Hij ligt in het Dal der Koningen 2e: De Aspergillus-schimmel was aanwezig in het graf, waardoor iedereen die daarmee in aanraking kwam ziek is geworden. Die vloek is onzin. Toegevoegd na 8 minuten: Aspergillus niger schimmel is het, variant van Aspergillus. Die schimmel veroorzaakte een ongeneeslijke longontsteking. Deze veroorzaakt Aspergillose. Er zijn inmiddels monsters genomen uit het graf, waaruit bleek dat deze schimmel er inderdaad was. Mensen die het graf betreden dragen nu mondkapjes en er is nooit meer een sterfgeval geweest.

Het graf van Toetanchamon is graf DK 62 in het Dal der koningen. De ironie wil dat dit het enige koningsgraf is dat vrijwel ongeschonden is gevonden. Dit komt doordat het tijdens de bouw van het graf voor Ramses VI uitgegraven zand op de ingang van het graf van Toetanchamon werd gegooid. Zo bleef deze toegang ongeschonden, tot het graf in 1922 door Howard Carter en zijn mensen, gesponsord door Lord Carnarvon, werd ontdekt. Het graf maakt ondanks de pracht en praal een tamelijk haastig bijeengeraapte, en voor een farao bijna armoedige indruk. Het was waarschijnlijk voor iemand anders bedoeld; voor een hogere officier, of een vrouwelijk lid van de faraofamilie. Naar de wens van Howard Carter werd de mummie na grondig onderzoek weer teruggelegd in de sarcofaag van zijn eigen graf. De schat die in Toetanchamons graf gevonden werd is inmiddels wereldberoemd en grotendeels te bezichtigen in het Egyptisch Museum in Caïro. In een vloek geloof ik eerlijkgezegt niet... was er niet een ziekteverwekkende stof die er mede voor zorgde dat e r zoveel mensen overleden?

Bronnen:
wikipedia

De sarcofaag met het - gerestaureerde want zwaar beschadigde- lichaam van Toetankhamon ligt nu - achter glas - in een museum in Luxor. Natuurlijk is het niet waar dat alle mensen die het lichaam ooit hebben aangeraakt inmiddels zijn overleden. Alleen het merendeel van de mensen die voor pakweg 1920 zijn geboren, die wel. Maar dat heeft met een vloek niks te maken. Daar is zeer recent nog een vraag over gesteld. zie http://www.goeievraag.nl/vraag/vloek-mensen-heenkrijgen-betreden-oude.31897 Alle antwoorden op die vraag kun je beschouwen als een antwoord op deze.

De vloek van toet werkt nog steets 1x bij zijn graf geweest en 4 dagen aan de reees Dat is de vloek van toet zijden ze Was er mooi klaar mee

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100