Ik wil in een tekst verwijzen naar een internetbron, hoe doe ik dit correct?

Dus niet in de bronvermelding zelf maar in de tekst zelf. Ik wil in de tekst verwijzen naar een internetbron, Iets met APA-bronvermelding maar dit staat voor mij onduidelijk vermeld op internet.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De algemene vorm voor het verwijzen naar een elektronisch artikel is als volgt: achternaam, initialen van de auteur(s) publicatiejaar tussen haakjes. Als er geen datum is: n.d. (tussen haakjes) titel van het artikel naam tijdschrift (cursief), volumenummer (cursief) en begin- en eindpagina van het artikel. Als er geen paginanummers zijn, gebruik dan een andere aanduiding van het artikel bijvoorbeeld Article 001a. Dit is in de tekst zelf. De APA is een standaard bronvermelding die toegepast wordt op universiteiten etc. en is heel ingewikkeld en uitgebreid. In de bron is een samenvatting te vinden over de APA-regels. Mijn tip is echter, als APA niet verplicht is, doe het dan niet.

Bronnen:
http://www.utwente.nl/psy/afstudeerweb/For...

Dan moet je verwijzen naar de URL van die internetbron. Dat is het hele adres, beginnend met http:// Als je binnen de URL naar een volgende regel wilt gaan, doe je dat ná een slash of vòòr een punt. Gebruik geen streepje.

Wat je ook kunt doen is het volgende typen: [URL=delink ] detekst [/URL] Je moet dan wel alle spaties weglaten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100