Wat is feit en wat is verzonnen in het boek "Vaslav" van Arthur Japin?

Een vraag die mij vooral dwars zit: De bediende van Vaslav, Peter, heeft die echt bestaan en ook echt Nietzsche's bediende geweest?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Peter heeft weldegelijk echt bestaan. Hij wordt genoemd in de biografie die Romola over Vaslav schreef. We weten alleen heel weinig over hem Hij is als kind zeker in dienst geweest bij Nietzsche én hij heeft beslist voor Nijinski gewerkt. Natuurlijk heeft Arthur Japin het karakter zelf ingevuld. Peter heeft zeker bestaan. Hij wordt genoemd in de biografie die Romola over Vaslav schreef. Als kind heeft hij Nietzsche gekend, als volwassen man heeft hij zeker voor Nijinski gewerkt. Arthur Japin heeft het karakter en de situatie waarin hij Peter plaatst natuurlijk zelf ingekleurd.

Het is een roman over de historische figuur Vaslav Nijinski, een virtuoos balletdanser. Een uitgebreide biografie van de danser staat bijvoorbeeld hier: http://www.mijnstambomen.nl/ballet/nijinsky.htm Er wordt niet in geschreven over een bediende met de naam Peter, dus ik denk dat die uit de fantasie van Japin is gekomen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100