Valt een mooie bodypanting,, op een naakt lichaam in de categorie erotiek of kunst?Of is het gewoon beide?

Weet jij het antwoord?

/2500

Vooral kunst. Je ziet bodypaint tegenwoordig op zeer veel plekken waar erotiek niet direct geaccepteerd is (zoals openbare parades ed)

Ik denk meestal alleen kunst, soms beide en soms is het puur het uitlichten van een sexueel gedeelte en is het porno met wat kunstigs. Maar plaats maar een paar foto's (van jezelf?) en dan kunnen we gegronder onderbouwen waarom de een wél en de ander wellicht niet onder kunst valt. Overigens, over smaak valt toch niet echt te twisten, ik zie vaak genoeg kunst waar ik behoorlijke vraagtekens bij zet, maar vergeet niet dat een warhol ook niet als kunstenaar werd gezien en in eerder tijden de werken van surrealisten ook verguisd. Het hangt dus ook samen met de algemene acceptatie.

Ik zie het als kunst. Een naakt lichaam hoeft niet per sé betrekking te hebben op seks.

Het ligt er aan. Wat er op het lichaam is gepaint en op wat voor manier de persoon in questie poseert. En hoe de persoon ik questie er tegen aan kijkt. Ik zelf zie bodypainting als een kunst. Ik vind het erg knap en mooi om te zien. Maar ik denk ook dat er zeker mensen zijn die het zien als erotisch. Vaak is de kijk van die mensen ook anders dan van kunst kijkers. Dat is met schilderijen het zelfde. Niet ieder mens kijkt het zelfde na een abstract schilderij. Sommige zien dit als een paar krassen op het doek en klaar. En zeggen vaak ook dat kinderen dit werk wel hadden kunnen maken. Deze mensen hebben een andere kijk op kunst. En zulke mensen zijn er ook die erotisch denken over bodypainting.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100