Hoe lang van tevoren kan ik een corsage maken en hoe bewaar ik hem het beste tot het gala?

Binnenkort heb ik een gala en ik ga zelf de corsages maken voor mij en mijn date. Hoe lang van tevoren kan ik de bloemen kopen en de corsage maken? Hoe kan ik ze het beste bewaren tot aan het gala, zodat de bloemen niet lelijk worden en uitdrogen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het ligt natuurlijk aan de soort bloemen die je gaat gebruiken. De meeste bloemen gaan ca. een week lang mee. Ik zou echter niet langer dan ca. 36 uur van tevoren wachten om er aan te beginnen. De beste bewaarplaats is de 'warmste' plek in de koelkast.

Je kan ze het beste bewaren in de koelkast! En dan maak je ze een dag van te voren het liefst. Je legt ze in een doosje (niet van plastic) maar van karton en dan kan je ze zo bewaren tot de volgende dag. Zo deden ze het ook bij de bloemenwebshop waar ik had gewerkt (en ook o.a. zeer sporadisch corsages maakte). Het kartonnen doosje zou ik wel afsluiten omdat er ook etenswaren in je koelkast staan. Op je vraag hoe lang van te voren je de bloemen kan kopen, ik zeg dat één dag van te voren het beste is, omdat je bloemen dan heel vers zijn. Ik zou ze kopen bij een bloemenwinkel, omdat die ze inkoopt elke morgen en de kans groot is dat je dan écht verse bloemen koopt. Maar als je wilt dat de bloem in kwestie open gaat, dan kan je het beste een paar dagen van te voren je bloemen kopen, de bloem een dag of wat in een vaas laten staan zodat deze open gaat, en dan die dag van te voren je corsage maken, eveneens bewaar je deze corsage in de koelkast. En je haalt het er pas uit als je het op je kleding knoopt met een veiligheidspeldje.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100