Hoe kun je aan een soap zien dan het low budget wordt gemaakt?

Ik kijk zelf geen soaps dus zou het echt niet weten.

CKV Opdracht:
Soaps worden op een efficiënte manier en tegen zeer lage kosten opgenomen. Je kunt dat onder andere aflezen aan het beperkte aantal locaties. Beschrijf drie andere aspecten waaruit blijkt dat soaps low budget zijn opgenomen.

Weet jij het antwoord?

/2500

1) Microfoon in beeld. 2) Zelfde decor met weinig accessoires 3) Weinig camera's of onbemande camera's die niet van plaats veranderen 4) Fouten worden niet gecorrigeerd: bv zelfde scene haar anders, andere kleren. Elkaar vast houden; de ene keer linker arm voor rechts en even later andersom. 5) Geen geld voor goede tekstschrijvers; dialoog niet om aan te horen. 6) Veel suggestie; hoeft niet in beeld en kost geen geld. 7) Zelfde figuranten. 8) Decor ziet er uit als boardkarton. 9) Schaduw kameraman/vrouw in beeld. 10) Weinig verschillende decors.

Denk eens aan special effects, hoeveelheid camera's, product placement (gesponsorde produkten). Overigens is de manier van opname en setgebruik van een soap vergelijkbaar met die van een comedyserie. Bij een soap wordt er vaak nog ingezoomd op iemands gezicht, bij comedys vrijwel nooit. Misschien kun je voor je opdracht wel een vergelijking maken tussen bijv. "Iedereen is Gek op Jack" en GTST. Die zitten immers bij dezelfde zender en kun je gewoon eens naar RTL4 bellen of mailen. Hoe dan ook: voor je huiswerk wel even soapje kijken. 't is even doorbijten, maar van een goed cijfer heb je langer plezier dan dat halfuurtje verveling door andermans verzonnen en idiote liefdesproblemen... Succes!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100