hoe gaat veiling verkoop in zijn werk?

Ik wil waardevolle stukken bij een veilinghuis verkopen, maar hoe weet ik zeker dat ik top prijzen krijg?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dan zul je een bodemprijs moeten afspreken dus een minimum bedrag wat je ervoor wilt hebben. Veilingen zijn ten alletijde afhankelijk van de potentiele kopers en zij moeten biedenals ze niet hoog genoeg bieden heb je pech. Bij veiling verkoop is er geen garantie voor een hoge opbrengst.

je weet nooit van tevoren, of je ook daadwerkelijk een topprijs voor je stukken zult ontvangen. dat is toch afhankelijk van de opkomst en het enthousiasme van de bezoekers van de veiling. wel kan je een minimale prijs afspreken, waarvoor het stuk weg moet gaan. wordt dit bedrag niet gehaald, dan wordt het uit de verkoop gehaald. hou overigens wel rekening met behoorlijk provisies voor het veilinghuis. informeer van tevoren dus goed.

Je weet het nooit zeker, maar als er ook de mogelijkheid geboden wordt om via internet te bieden, dan verruimt dat zeker de kansen. Potentiële kopers willen liever niet bekend worden en bellen daarom vaak naar veilingen, ook via het internet is het uiteraard anoniemer en voor de verkoper ideaal, omdat er een mogelijkheid is van twee bieders/kopers die elkaar niet zien en elkaar een beetje opdrijven/ophitsen.

Bronnen:
BBC tv programma's als Homes under the...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100