Wat is er geworden van body artist Fabiola? Zie afbeeldingen.

Ik was vanmiddag bij vrienden die ietsje ouder zijn dan ik (40-45+), en zij herinneren zich nog Fabiola. Die paradeerde 25-30 jaar geleden regelmatig over het Stratumseind in Eindhoven, extreem uitgedost, geen travestiet ..meer een wandelend kunstwerk (zo beschreven ze hem). Iedereen wist dat hij "Fabiola" heette, maar niemand kan zich herinneren of hij ooit met iemand praatte. Zij dachten dat hij uit Eindhoven kwam, maar volgens de links naar de afbeeldingen was het Amsterdam. Waar is Fabiola gebleven? Wat doet hij tegenwoordig? Hij heeft kennelijk op behoorlijk wat mensen een onvergetelijke indruk gemaakt.

Ik wist niet waar ik deze vraag het beste kon plaatsen - Kunst & Cultuur, of Maatschappij. Vanwege de beschrijving door mijn vrienden heb ik gekozen voor het eerste.

Afbeeldingen:
http://www.anp-archief.nl/page/74976/nl
http://www.anp-archief.nl/page/245568/nl

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Fabiola was dit jaar nog te zien in het programma De Rijdende Rechter. Ze had een conflict met iemand over diens boot in de gay parade. Als het om dezelfde Fabiola gaat.

Het "Levend Kunstwerk" Fabiola kun je in Amsterdam nog regelmatig tegen het lijf lopen. Bovendien was er laatst inderdaad een uitzending van de Rijdende Rechter waarin ze de hoofdrol speelde. Hier kun je de uitzending terugzien: http://www.uitzending.net/gemist/75962/Nederland-1/De_Rijdende_Rechter.html De afgelopen jaren kon je het kunstwerk Fabiola ook inhuren voor je feesten en partijen. Inmiddels is ze 65 jaar, maar je ziet haar nog steeds overal opduiken, vaak met een bosje prei als handboeket. Peter-Alexander zoals Fabiola vroeger heette, vertrok vlak voor zijn 20e jaar uit België naar Nederland en kreeg bekendheid door zich als levend kunstwerk aan het Stedelijk Museum aan te bieden.

Bronnen:
http://www.jbmb.hostage.nl/jouwverhaal/213-fabiola
http://youtu.be/HPH-iwdH7_A

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100