Klompen,molens,tulpen,wat is nog meer typisch Nederlands?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

* Kijken niet kopen mentaliteit in het buitenland. * Nadrukkelijk aanwezig in het buitenland * Klaagcultuur * Krenterigheid maar indien echt nodig vrijgevigheid * Mondig * Erwtensoep / Boerenkool / Winterkost / Kroket * Appelmoes / Mayonaise * Schaatsgekte (je moet voor de gein eens kijken naar de bijna lege tribunes als een WK/EK allround niet in Nederland wordt gehouden. Erg vreemd. In Thialf zit het stadion vol en op TV kijken er velen naar. Aan het buitenland gaat het volledig voorbij. * Uitgebreide fietspaden * Kaas niet te vergeten * Jenever * Mooie luchten met vaak speciaal licht wat uniek schijnt te zijn in NL * Wat het meest typische aan Nederland is, is echter onze blik naar het buitenland. We spreken onze talen en zijn erg goed op de hoogte wat overal gebeurt in de wereld en kunnen ons mijn inziens daar beter in verplaatsen dan welk land ook.

Kaas Wiet Toegevoegd na 1 minuut: Delfts blauw Drop

kaassschaaf

Met z'n alle als gekken gekleed gaan als Nederland moet voetballen. Klagen over niks en alles aardappels prakken

Nog eens: Onder genoemde site is voor buitenlanders die naar Nederland komen, en middels een ludieke manier kenismaken met onze ‘inwoners en gewoontes’ .Gebracht met de nodige zelfspot. Leuk…! Dus daarom wil ik je deze site toch niet onthouden: "Typically.nl is about typical Dutch habits, people, customs, language and other oddities from the low lands."

Bronnen:
http://www.typically.nl/about/

een koekje presenteren bij de koffie en dan snel de trommel dichtdoen!!

In het buitenland is NL ook bekend om de prostitutie; een vriend van me kreeg van zijn aziatische collega de vraag of zijn moeder het dan niet vervelend vond wanneer zijn vader naar de hoeren ging; die ging er van uit dat men hier dat allemaal deed.

Kaas (hollandse kaas dan natuurlijk), drop, frikandellen, hagelslag (is in andere landen taartdecoratie), stamppot (boerenkool, hutspot, enz). Klompen, molens en tulpen vind ik trouwens een beetje ouderwets en meer op toerisme gericht...

Na een paar dagen mooi weer ,dan weer regen en wind,herfst,net als vandaag.

klagen over van alles en nog wat waar eigenlijk niks over te klagen is, het onmogelijke mogelijk maken,zodat dit kleine landje bij de grootste 3 exporteurs ter wereld zit van agrarische produkten,en daarbij voor een groot deel onder de zeespiegel ligt,waarbij de rest van het land voor het grootste deel ook nog eens een onvruchtbaar soort grond betreft. de dijken en deltawerken die ons land beschermen tegen de zee.

Zeuren of het weer (te warm, te veel regen, te koud). Om 18.00 uur aan tafel met stampot met sju in een kuiltje. Of gehaktballen met sperciebonen met nootmuskaat. Brinta, pindakaas, kroketten, nassischijf, bamibal, uit eten naar de Chinees, enz. enz.

koninginnedag. Sinterklaas. Senseo koffie. Zegeltjes sparen. Elfstedentocht. Het oranje voetballegioen. Snert. Toegevoegd na 35 minuten: Enne...wat dacht je van de Deltawerken. Ook schijnen wij de beste bruggenbouwers te zijn, dus de Zeelandbrug mag ook niet ontbreken. De afsluitdijk. Wadlopen. Van je kind bevallen met pijn, dus zonder ruggeprik.

uhm een blowtje in de morgen, is een dag zonder zorgen. Dus hollandse groente vind ik typisch NL.

allemaal hollandse produkten meeslepen als je op vakantie naar het buitenland gaat

Klein maar machtig zijn!

Naast wat er al is genoemd(hoef ik niet te herhalen): Koeien Snacks uit de muur halen(Febo)

Bitterballen Stroopwafels Rookworst van de Hema Kruidenbitter Paling en zoute haring Boerenzakdoek Elfstedentocht Fierl jeppen

Phillips (oorspronkelijk dan) Douwe Egberts Wallen Heineken Unox worst Fokker muziekhistorie van o.a. 2 unlimited Belastingdienst :( en als klapper: onze bolle prins Willem-Alexander!!

En.... ons ben zunig (geen cent te veel hoor...)

- oliebollen! - de Donald Duck als weekblad Toegevoegd na 7 uur: - polders - (en zelfs een begrip als) poldermodel

Volgens mij zin ze inmiddels allemaal genoemd, maar ik mis er nog één : fietsen. Voor zover je dat al ziet in andere landen is het OF als sport (wielrennen) OF in de grote stad bij gebrek aan bruikbaarheid van andere vervoersmiddelen. Maar kinderen die en masse op de fiets naar school gaan, massa's fietsen bij het winkelcentrum, fietsen in de uitgaanscentra, is allemaal behoorlijk Nederlands.

Ze zijn wel negatief,maar wat je van bekrompenheid of kleinzieligheid? Of komt dat in andere landen ook zo massaal voor?

Nog niet gezien, maar misschien ook niet in heel Nederland zo: Broodmaaltijd als Diner op Zaterdag.

In een ruzie mensen de ergste ziektes toewensen helaas.. Krijg dit en dat en nog veel erger..

Helemaal niets. Klompen, molens en tulpen zijn ook niet typisch Nederlands. Niet is typisch Nederlands, want 'Nederlands' bestaat helemaal niet. (Het is alleen een taal). Ik merk dat op deze site veel mensen sceptisch tegenover religie staan - en dan druk ik mij nog zacht uit - maar een paar van diezelfde mensen zie ik toch op deze vraag reageren. Raar. Om niet te zeggen: hypocriet. Net als God bestaan Nederland en al die andere landen slechts op papier. De nationale driekleur is een crucifix, de hagelslag op brood het lichaam van Christus. Maar goed, ik ben tolerant, zoals een typische Nederlander betaamt, dus van mij mogen jullie geloven wat jullie willen. Geloof maar tegen de klippen op. Ik heb er geen problemen mee.

Tulpen Molens Kaas Klompen Zeeuws Meisje Heineken Dijken Water

the red light district en de coffee shops. Dat is sowieso zo'n beetje het enige waarvoor de gemiddelde buitenlander naar Nederland komt,.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100