Wat zijn vormgevingsaspecten?

Ik vind het nog steeds onduidelijk wat vormgevingsaspecten zijn. Ik weet wel dat het te maken heeft met kleurgebruik, lijnvoering en compositie. Maar is dat het enige?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Iedere voorstelling heeft een aantal opvallende aspecten of kenmerken. Soms hebben ze te maken met de manier van vormgeven in een bepaalde periode of stijl. Voorstellingsaspecten kunnen onder andere zijn de weergave van; Personen; houding, gebaar, gezichtsuitdrukking, kijkrichting, kleding, haardracht, stofuitdrukking, het interieur, achtergrond, enz. Tradities; conventies, symbolen, attributen, genres. Overige voorstellingsaspecten ; statisch/dynamisch, thematisch/verhalend, figuratief/non-figuratief, impressionistisch/expressief.

Bronnen:
http://scholieren.samenvattingen.com/docum...

Diepte misschien

Een aspect is een ander woord voor een kenmerk, of een gedeelte van iets wat je aanwijst. In deze zin: Dat aspect van het standbeeld vind ik het mooist, dan bedoelen ze met aspect dus een gedeelte. Vormgeving is dus het neerzetten of vormen van dingen. Dus een vormgevingsaspect betekend dus: Typerend kenmerken van vormgeving. Dat kan dus kleur zijn, diepte, structuur, materiaal, etc.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100