hoe kan het dat zon grote drol uit zon klein poepertje komt?

hoe kan zoveel poep uit zo n gat

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat kan, omdat een poepgat bestaat uit een spier, de kringspier. Als je geen 'aandrang' hebt, blijft de spier klein. Als je moet poepen, rekt die spier uit. Da's heel handig, want zo verlies je geen poep zonder dat je het wilt, en rekt je poepgat mooi mee als je moet.

Het zou kunnen komen doordat de gat aan de grote van de drol wordt uitgerekt zodat het erdoorheen komt. Daarom zeggen ze ook dat als je perst de darmen beschadigen. En daarom krijg je het soms ook lastig of pijnlijk omdat het gat lastig uitgerekt wordt. Wel een goede vraag!

Het is inderdaad een spier die oprekt als je de drol er uitperst. Daar is het ook zo gijn dat er een puntje aan een drol zit, anders knalt die spier zo hard dicht.

n goed werkend spijsverteringskanaal))

Gaat er veel in, dan komt er veel uit En alles rekt mee, tot je het kwijt bent

door de sluitspieren. Die rekken uit voor de duur van de poeperij Wat dacht je trouwens van een baby die door een klein gaatje ter wereld moet komen? Is heel zwaar werk voor de moeder, maar zeker ook voor het kleine mensje Ook door spieren Toegevoegd na 1 minuut: Sorry kringspier bij de poeperij en sluitspier bij de komst van de baby

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100