kent iemand een spreekwoord of gezegde die te maken heeft met techniek

het is voor een project ik heb op internet gezocht maar kon niks vinden

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Met een kanon op een mug schieten. De stoom komt uit zijn oren. Een spervuur van vragen. Je woorden op een goudschaaltje wegen. Dat slaat in als een bom.. Toegevoegd na 2 minuten: Een slecht vakman scheldt op zijn gereedschap. Goed gereedschap hangt onder een afdakje. Goed gereedschap maakt het halve werk. Mij gaat een licht op. tegen de lamp lopen.

Goed gereedschap is het halve werk.

Ik ken alleen de techniek staat niet voor niks. Of Techniek en geweld gaat niet goed samen.

de plaat poetsen (= weggaan)

Je moet het ijzer smeden als het heet is. Toegevoegd na 38 seconden: Hij is de zwakste schakel

Het is mij niet helemaal duidelijk of het over techniek in het algemeen moet gaan of dat het ook te maken mag hebben met gereedschappen. In dat laatste geval zou je deze nog kunnen gebruiken: - De spijker op zijn kop slaan - Spijkers op laag water zoeken - Dat slaat als een tang op een varken Toegevoegd na 2 uur: Ik heb er nog even over nagedacht en zie hier: - (Iemand) een spaak in het wiel steken - Iemand een rad voor ogen draaien - Dat gaat een brug te ver - Over de brug komen

Op deze (Belgische) site kan je vast wel iets vinden.

Bronnen:
http://www.mot.be/w/1/index.php/ReadingNl/Proverbs

Het kan me geen moer shelen, want je kunt hier lekker bouten :D Toegevoegd na 30 seconden: Shelen = schelen

Goed gereedschap hoort onder een afdak, als je wil weten wat het betekent moet je het maar aan je leraar vragen ;)

De wet van murphy wat heeft dat met techniek te maken ?? Bijv de gemiddelde diepte van een rivier is 50cm ,en jij neemt dat aan ,als waarheid ,net waar jij door de rivier wil is het 5m diep ,de kans berekening zoals de water stand is bijna nooit hoger ,in 5000 jaar maar ja het kan nu wel direct gebeuren

As ge het nie meer wit, pur of kit. ( Brabants spreekwoord)

Al is je PC nog zo snel, Microsoft achterhaalt hem wel!

Schoenmaker houd je bij je leest. Je moet het ijzer smeden als het heet is. Zoek de betekenis maar op internet op. Je hebt diverse sites waar gezegdes of spreekwoorden op staan, kijk daar eens. Toegevoegd na 2 minuten: Je hebt al op internet gekeken maar kennelijk niet goed genoegd want ze staan er echt op. Of je bedoelt iets anders dan de meesten van ons hier denken. In dat geval moet je je vraag anders formuleren.

"Alle klussen, kort of lang, doe ik met m'n waterpomtang. En als ik 't nie meer wit; kit."

"Iets op touw zetten"

spijkers op laag water zoeken.

Twaalf ambachten, dertien ongelukken: het brengt altijd ongeluk Iemand iets door de neus boren: iets van iemand afpakken. Het zit in de pijpleiding: het is in de plannnen opgenomen. Het heft in handen nemen: de leiding/plaats innemen. Handen als kolen: zeer grote handen hebben. Een keel als schuurpapier hebben: Droge keel Een heet hangijzer: iets gevaarlijks: De poten onder iemands stoel wegzagen: iemands positie verzwakken. Dat slaat als een tang op een varken: Dat klopt echt van geen kant! De druk is van de ketel: Het is weer ontspannen. Stoom uitblazen: Woedend worden.

Bronnen:
http://www.diginederlands.nl/wp-content/up...

Een ketting is zo sterk,als zijn zwakste schakel.

Als hamerstuk behandelen (=het voorstel zonder discussie aannemen.) Altijd op hetzelfde aambeeld hameren/slaan. (=steeds weer op hetzelfde onderwerp terugkomen.) De man met de hamer tegenkomen (=plotseling energietekort bij o.a. sporters.) Ergens op hameren (=iets voortdurend benadrukken.) man met de hamer tegenkomen (=totaal uitgeput geraken Onder de hamer komen (=openbaar op ene veiling verkocht worden) Op hetzelfde aambeeld hameren (=steeds over hetzelfde onderwerp praten) Tussen hamer en aanbeeld (=tussen twee slechte dingen moeten kiezen) Als een tang op een varken passen/sluiten (=niet bij elkaar passen) Als een tang op een varken slaan (=iets heeft totaal niets met een besproken onderwerp te maken) Dat slaat als een tang op een varken. (=dat slaat nergens op.) Tang van een wijf. / Een oude tang. (=een heks, feeks. / een oude lastige vrouw.) Iemand in de tang nemen. (=iemand zo vasthouden dat hij of zij niet kan ontsnappen. / Iemand in zijn macht hebben.) Te vies om met een tang aan te pakken. (=heel vies en smerig.) Van pomp noch pompstang weten (=erg dom zijn, weinig weten). Dat zit gebeiteld (= komt in orde) Kennis bijspijkeren (=meer kennis opdoen) Spijkers met koppen slaan (=doortastend optreden) Spijkers op laag water zoeken (=uitermate achterdochtig zijn, onprettige opmerkingen maken over onbelangrijke zaken) Voor elke spijker een gat weten (=voor elk probleem een oplossing weten) Zo hard als een spijker (=heel hard)

Meerdere ijzers in het vuur houden. Op stoom komen.

Zoals het klokje thuis tikt Toegevoegd na 5 minuten: Beter 1 auto op de snelweg dan 10 op de vlechtstrook.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100