Waar vind ik meer informatie over mijn (hut)koffer/kist van de kofferfabriek van J.F. Vermeulen aan de Prinsengracht te Amsterdam?

Ik heb in een vintage winkel een, zo te zien, heel oude koffer/kist gekocht. In de deksel staat dat hij gemaakt is in de elektrische kofferfabriek J.F. Vermeulen, Prinsengracht Amsterdam. Via google vond ik wel een hele oude advertentie van deze fabrikant, deze ad kwam uit een krantje van 1902.

Meer info kan ik niet vinden! Ik wil graag meer weten over deze fabriek en vooral wanneer deze koffer is gemaakt.

Iemand tips?

Toegevoegd na 3 uur:
Een kleine toevoeging:
Er staat ook een 4-cijferig telefoonnummer bij vermeld: 6288.
Ik heb op internet gevonden dat telefoonnummers in Amsterdam vanaf 1915 uit 5 cijfers bestonden. Ik denk dus dat deze koffer voor die tijd gemaakt is.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Die kofferfabriek maakte veel hutkoffers voor Nederlanders die naar Indië gingen. Ook het Scheepvaartmuseum in Amsterdam heeft een koffer in de collectie. De kofferfabriek werd opgericht in 1894 en heeft tot 1975 bestaan. Misschien kan de conservator van het Scheepvaartmuseum je meer vertellen over de fabriek.

Bronnen:
http://www.maritiemdigitaal.nl/index.cfm?e...

In dat krantje wordt niet de Prinsengracht genoemd,maar Vijgenlaan 10 ( ingang Beurspleintje 4) Mogelijk zou U met deze gegevens in een grote bieb wat meer info kunnen vinden. Groet:Zoekertje

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100