Waarom doet nederland mee tegen libië?

Toegevoegd na 16 uur:
Ik bedoel niet tegen libië maar tegen khadafi. Bedankt voor de opmerking.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

bovenstaande antwoorden zijn wel slecht onderbouwd. het heeft inderdaad met de NAVO te maken en het lidmaatschap. Maar de achterliggende reden is dat je internationale betrekkingen en contacten goed dient te onderhouden, anders krijg je hommeles met andere landen en is het lastiger (bilaterale dan wel multilaterale) verdragen te sluiten. Dat is hoofdzakelijk slecht voor de economie. (dit antwoord zal je zo terug vinden in een gemiddeld internationaal recht boek - er zullen een hoop zijn die het ontkennen maar vaak kom je hierop uit).

Omdat Nederland deel uitmaakt van de NAVO. Als de NAVO Nederland vraagt om mee te helpen bij een militair ingrijpen, dan is de kans groot dat wij daar geen nee tegen zeggen.

Als Pietje in elkaar geslagen wordt, en er wordt afgesproken om in te grijpen, dan vraag je je toch ook niet af waarom Klaasje dat vervolgens doet? Nee, dan vraag je je af waarom Willem gewoon blijft toekijken! In andere woorden: jouw vraag gaat uit van een verkeerde kijk op de zaak. Nederland doet mee omdat de VN Veiligheidsraad de lidstaten daartoe heeft heeft opgeroepen.

Om in de G20 top terug te komen. Daarom moeten we de amerikanen blijven steunen en daardoor ontstond ook de vraag voor de politiemissie

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100