Welke problemen kunnen de culturele verschillen tussen Nederlanders en Surinaamse Hindoestaanse mensen opleveren?

Ik ben bezig met een onderzoek naar de problemen die ontstaan door de culturele verschillen tussen de (Nederlandse) hulpverleners en de Surinaamse Hindoestaanse clienten met een psychiatrische ziekte.
En ik zou graag willen weten wat voor soort problemen dit allemaal volgens jullie kan opleveren.
Alvast bedankt!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het grootste probleem kan zijn dat de hulpverlener misschien niet genoeg op de hoogte is van de Hindoestaanse cultuur en het probleem als een "Hollander"aanpakt. Wat niet wil zeggen dat hij niet genoeg hulp zou kunnen bieden, maar om echt te kunnen helpen, moet je duidelijk inzicht kunnen hebben in het probleem, dus ook als dat probleem cultuur gebonden is als deze afwijkt van de Nederlandse cultuur. Dus hij zou genoeg moeten weten over de normen en waarden van de Hindoestaanse cultuur om in hun denk/leef wijze het probleem te kunnen relativeren en te helpen oplossen.

Volgens mij zou je de vragen in een vorm van enquete moeten stellen aan huisartsen en riagg's in gebieden in Nederland met een grote Surinaams Creoolse of Hindoestaanse gemeenschap. Evt ook kerkgenoodschappen hierbij betrekken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100