Wat is leuk om na te tekenen voor beginners?

Ik vind tekenen erg leuk, maar waar kan je het beste beginnen om het steeds beter te kunnen? Potretten, bloemen, ?????

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Portretten en bloemen zijn erge moeilijke dingen om mee te beginnen. Zet eens een vaas naast een beker en een kopje en maak een stilleventje. Let goed op de schaduwen en de verhoudingen. Je kunt ook 'n appel en een citroen en misschien een banaan bij elkaar leggen op tafel (in een schaal is al veel lastiger tekenen). En als het niet direct lukt, geeft niet, je houdt van tekenen en daar gaat het om.

Dieren en mensen

anime stijl: het zijn beetje mensen en makelijker dan mensen en ze hebben vaak ook dieren, of half dier half anime (mens) zo ben ik ook begonnen

Pluche beesten, voor de vormen en de structuur van de "vacht". Ook leuk met pastelkrijt op zwart karton.

Mensen en dieren. En probeer niet te streng voor jezelf te zijn, anders raak je alleen maar teleurgesteld. Probeer karikatuur, dat is echt de beste manier om te beginnen, dan hoef je je ook niet aan de werkelijke regels te houden.

Er zijn hele leuke boeken waarmee je kunt leren anime, draken, elfen en stripfiguren te tekenen. Daar kun je vrij snel leuke resultaten mee halen en je leert er veel van.

een boek in de bibliotheek en kijken naar leren tekenen en zo kun je beter leren tekenen

wat ik echt 20 keer bij tekenen heb moeten tekenen is : een boom :P het lijkt saai, maar er is zoveel te zien aan bomen : de kleuren, de stam en de wortels. ik heb het altijd met veel plezier gedaan

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100