Wat is de oorsprong van het symbool van een hart met een pijl erdoor?

Verliefden tekenen een hart met een pijl erdoor. Aan ieder uiteinde schrijven zij de eerste letter van hun voornaam. Dit verwijst wellicht naar Cupido, maar wat is de achterliggende reden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Cupido of Amor (Nederlands verouderd ook: Cupied) is in de Romeinse mythologie het hulpje van de godin van de liefde, Venus. Hij wordt meestal afgebeeld als een (bijna) naakt jongetje met vleugeltjes en een pijl en boog. Hij schiet, volgens de legende, pijlen in harten van mensen en goden om deze verliefd te laten worden. Hij is in bezit van twee soorten pijlen, één om mensen verliefd te maken en de ander om mensen elkaar te laten haten. In verschillende mythes haalt hij hier weleens wrede grappen mee uit. Cupido is in sommige mythen de zoon van Venus (godin van de liefde) en Vulcanus, maar er zijn ook verhalen waarin hij de zoon is van Venus en haar minnaar Mars. Harpocrates is de god van het zwijgen. Cupido schonk Harpocrates een roos om hem tot discretie te bewegen over de strapatsen van Venus. In de Griekse mythologie is Eros het equivalent van Cupido... Toegevoegd na 7 minuten: het alombekende hartje met een pijl erdoor, en de letters erbij geef je mee aan dat je verliefd bent... van die persoon houd..

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Cupido_(mythologie)

Ik denk dat de pijl in het hart rechts-streek naar het hart van de geliefde gaat en een soort symbool is van 'Ik houd van je'.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100