Hoe ziet het (huidige) cultuurbeleid eruit?

Toegevoegd na 2 minuten:
Wat zijn de doeleinden van het cultuurtbeleid en hoe gaan beleidsmakers om met het spanningsveld rond cultuur/commercie?

Weet jij het antwoord?

/2500

De in het Regeerakkoord opgenomen bezuiniging op de cultuurbegroting van 30 miljoen in 2011 blijkt niet 'gezwaluwstaart' met de begroting die het demissionaire kabinet heeft opgesteld. Hierdoor wordt er in het aankomende jaar in totaal 41 miljoen bezuinigd. De 30 miljoen wordt door de regering ingevuld door het resterende deel van de matchingsregeling te schrappen (-5 miljoen), korting subsidie Nationaal Historisch Museum (-6 miljoen, hiermee blijft een projectsubsidie van 4 miljoen over voor het museum) en een korting op het Museaal aankoopfonds (-19 miljoen). Dit staat in de nota van wijziging bij de OCW begroting. Da's in hoofdlijnen het beleid van onze regering.....

In principe is elke regel cultuurbeleid er een te veel. Cultuur is geen zaak van de overheid, al willen foute regeringen er zich wel graag mee bemoeien. Stalin, Hitler, Mussolini hadden allen een uitgesproken cultuurbeleid. De huidige regering in Nederland heeft gelukkig geen cultuurbeleid. De vorige regeringen wel, met als machtsmiddel subsidies, een machtig maar zeer ongewenst wapen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100