Welke regel past in dit gedichtje?

Ik zoek nog een goede zin die in dit gedicht past.

Langzaam komt het spel op gang
Laat je niet kennen of wees niet bang
Toon geen angst of gevoel
De inzet is hoog
Maar het is voor mijn doel
Speel het spel als pijl en boog
Wees telkens scherp en oprecht
--
Degene die wint
Is waar de ander de dood vind

Welke zin past op de -- ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

''Een vereiste wanneer je voor je leven vecht.'' Spannend gedicht! Toegevoegd na 28 seconden: ''...voor HET leven vecht.'' Dat is misschien beter.

Ha, die Maud; "Wat men misschien ook van je zegt". Toegevoegd na 1 minuut: Hier misschien toepasselijker: "Het hoofd geheven in het gevecht".

Dan is het goed en heus niet slecht.

Tand om tand, oog om oog

Pak je wapen voor je klaargelegd. of Voor je het zwijgen is opgelegd of Speel het spel 't is levensecht

Langzaam komt het spel op gang Laat je niet kennen of wees niet bang (zou "of" in "en") Toon geen angst of gevoel De inzet is hoog Maar het is voor mijn doel Speel het spel als pijl en boog Wees telkens scherp en oprecht —Accepteer het gevecht Degene die wint Is waar de ander de dood vind (vindt) Welke zin past op de—? mooi gedicht!!

anders heb je kans dat je wordt omgelegd

........... niet bang, maar slim en echt.........

en opgepast dat men niet knecht

Wees doelgericht in jouw gevecht

Ga jij het aan dit gevecht?

Langzaam komt het spel op gang Laat je niet kennen of wees niet bang Toon geen angst of gevoel De inzet is hoog Maar het is voor mijn doel Speel het spel als pijl en boog Wees telkens scherp en oprecht Met open vizier, een eerlijk gevecht Degene die wint Is waar de ander de dood vind Ik heb nog wel mijn bedenkingen bij dit gedicht. Lig je in een heftige scheiding of zo. Of wellicht een zakelijke scheiding waarin de een zijn dood de ander zijn brood is? Ik vind de laatste 2 zinnen totaal niet allitereren en ook de zin 'speel het spel als pijl en boog' betekent volgens mij recht op je doel af. Maar zoals ik het verder zie staat er heel wat te gebeuren en er gaan koppen rollen. En als dat doel is: de een of de ander, willen we het dan nog eerlijk spelen. Vanuit deze gedachte denk ik dat het beter is door te zeggen: Met gesloten vizier, geen eerlijk gevecht. Voortschrijdend inzicht en terugkijkend naar zinnetje 2 en 3 denk ik dat het moet worden: Koelbloedig strijdend dit gevecht. Ja, dat moet hem worden. En de laatste 2 zinnen mag je zelf nog even over nadenken;-) Trouwens, heb je wel eens gedacht aan mediation!?!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100