Waar komt de vraag: "hoelang is een chinees?" vandaan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Er was eens een chinees, en die heette Hu Lang. Maar dat is geen vraag. Als je in het Nederlands zegt: "Hu lang is een chinees", dan klinkt het alsof je vraagt: "Hoe lang is een chinees"? En Hu Lang leefde nog lang en gelukkig.

oe aahh zijn Chinese klanken. Hoelang is de naam van de Chinees. Vinden wij grappig..

van iemand die gewoon een flauw grapje wou maken, herkomst onbekend

Hoelang is een verbastering van Who Lang en dat was inderdaad een Chinees.

Een notoire grappenmaker op een of ander kantoor heeft dit bedacht en wilde daarmee de lachers op zijn hand krijgen. Low Fat op magere melk lijkt ook op een chinese naam

De grap is dat het geen vraag is maar een constatering die iemand als vraag moet zien. Natuurlijk een flauwe grap met een hele lange baard.

Volgens mij werd de grap voor het eerst door het komische duo Snip en Snap (Willy Walden en Piet Muyselaar) gemaakt.

Dat was waarschijnlijk een Nederlander die benieuwd was naar de lengte van Chinezen. Toen keek hij wat op internet rond en vond dit: De gemiddelde Chinese stedeling is 1,70 meter, de plattelandsbewoner meet gemiddeld 1,66 meter. Vrouwen zijn respectievelijk 1,58 en 1,57 meter. http://www.volkskrant.nl/archief_gratis/article1051702.ece/Hoe_lang_is_een_chinees De langste mens is trouwens ook een Chinees en wel met een lengte van 2,46m

Ha, die Stevebravo; Ik ken die uitdrukking (want het is natuurlijk geen vraag) als dooddoener om zeurende kinderen ( "hoelang moeten we nog zusenzo?", "hoe lang duurt nog ditendat?") in verbijstering achter te laten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100