Hoe tover ik de duitse ringel-s uit mijn toetsenbord?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Alt-0223: ß

Met de character map in je start->programs->accessoires (copy-paste) of verkort met alt-0223 Toegevoegd na 2 minuten: Het is ook toegelaten de ß te vervangen door een dubbele s : Gruß == Gruss !

Het kan ook met Alt+225 (ß)

Mij is het eens gelukt met de toverspreuk "Hokus pokus ringel s, kom te voorschijn al zijn er 6" Maar met alt + 225 moet het gaan lukken = ß

De ß (Ringel-S) maak je door Ctrl+Alt+S te drukken.

Alt + 0223 en Alt + 225 zijn al gegeven. Ik voeg even een aantal links toe naar pagina's waar je zelf in het vervolg direct kan opzoeken wat voor een bepaald teken de alt-code is.

Bronnen:
http://translate.google.com/translate?u=ht...
http://www.net-book.nl/net-book.php?op=cms...
http://www.tedmontgomery.com/tutorial/ALTchrc.html
http://www2.hum.uu.nl/solis/vertalen/orig/...

Mits je toetsenbord op "Verenigde Staten Internationaal" staat ingesteld (even ervanuit gaande dat je Windwows op je pc hebt), kun je gewoon rechter Alt-S gebruiken.

Nou kijk. Dan duw ik eerst op de knop met compose. Dan laat ik de knop met compose los, en dan duw ik daarna op de knop met de s. Dan laat ik de knop met de s los, en dan nog een keer op de s. En dan heb ik de ß.

Dat kan met een (eerder genoemde) alt-code, maar bij de meeste toetsenborden kun je ook gewoon Alt Gr (rechter alt) + kleine letter s doen. (AltGr hoofdletter S wordt paragraafteken, niet de hoofdletter ringel-es die ook bestaat) ---- N.B.: de Nederlandse wikipedia is het niet eens met de hoofdletter ß, maar de engelse wel... XD

Bronnen:
http://en.wikipedia.org/wiki/Capital_%C3%9F

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100