Wat is de achternaam van de engelse koniklijke familie?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

“In april 1952, twee maanden nadat ze de troon besteeg, bracht Koningin Elizabeth II duidelijkheid over de dynastienaam door een verklaring tegenover de Privy Council te geven dat het "mijn wil en mijn wens is dat ik en mijn kinderen voortaan onderdeel zullen uitmaken van het Huis en de Familie van Windsor, en dat mijn nakomelingen die getrouwd zijn en hun nakomelingen de naam Windsor zullen dragen". Zie verder: http://nl.wikipedia.org/wiki/Huis_Windsor

Hier vind je de stamboom van de familie. Ik zie hier zo snel geen achternamen bij, maar vaak wel meerdere namen. Misschien is de laatste naam dan de achternaam? Of het is net als bij koningin Beatrix, zij heet met haar achternaam 'van Oranje Nassau'. Dat is haar echte achternaam schijnbaar.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Elizabeth_II_...

de vader heet Mountbatten maar volgens mij heten iedereen daar de Windsors

Het Huis Windsor (Eng., House of Windsor), oorspronkelijk het Huis Saksen-Coburg en Gotha, is sinds 1917 de naam van de Britse koninklijke familie. Koning George V veranderde de oorspronkelijke Duits-klinkende achternaam van de koninklijke familie in 1917 in het Engels-klinkende Windsor (naar Windsor Castle). Dit om de bevolking gerust te stellen die, na het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog, wilde dat alle connecties met Duitsland verbroken zouden worden. De Duitse naam komt oorspronkelijk van het huwelijk tussen Koningin Victoria en Albert van Saksen-Coburg en Gotha, zoon van hertog Ernst I van Saksen-Coburg en Gotha, in februari 1840. Echter, de naamsverandering gold alleen voor de nakomelingen in de mannelijke lijn van Koningin Victoria, en niet in de vrouwelijke lijn. In april 1952, twee maanden nadat ze de troon besteeg, bracht Koningin Elizabeth II duidelijkheid over de dynastienaam door een verklaring tegenover de Privy Council te geven dat het "mijn wil en mijn wens is dat ik en mijn kinderen voortaan onderdeel zullen uitmaken van het Huis en de Familie van Windsor, en dat mijn nakomelingen die getrouwd zijn en hun nakomelingen de naam Windsor zullen dragen". Later, op 8 februari 1960, legde Elizabeth II een tweede verklaring af dat zijzelf en haar vier kinderen onderdeel uit zouden maken van het Huis en de Familie van Windsor, en dat haar andere nakomelingen in mannelijke lijn de naam Mountbatten-Windsor (Mountbatten van haar man, Prins Philip) zouden dragen. Elke toekomstige Britse monarch kan de familienaam weer veranderen, zonder rekening te hoeven houden met de naamsveranderingen die George V en Elizabeth II ingevoerd hebben. Zo zou Prins Charles, wanneer hij monarch is, de koninklijke familie bijvoorbeeld "Mountbatten" kunnen gaan noemen.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Huis_Windsor

everybody goes by the name windsor.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100