Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Hoe heet de cultuur van zowel Ierland, Engeland, Wales en Schotland?

Er zijn in die cultuur een hoop overeenkomsten. Hoe heet de cultuur die daar allemaal heerst? En dit geld dan ook voor de eilanden van het Britse rijk?

4 maanden geleden
in: Taal
646
LeonardN
4 maanden geleden
En dit geld dan ook voor de eilanden van het Britse rijk? Het Britse Rijk bestaat op dit moment niet, maar wat bedoel je er exact mee? Kan je een voorbeeld geven? Bedoel je zeg maar een eiland welke zich in of rondom Groot Britannië begeeft, of een Eiland als Pitcairn wat dichter bij Nieuw Zeeland ligt. Een andere term die ik ook even zou bekijken als ik jou was, maar die denk ik niet zo snel als Gemenebest "cultuur" wordt benoemd. https://nl.wikipedia.org/wiki/Gemenebest_van_Naties
(common wealth)
De reden dat de Britse monarch op het geld staat van landen als Canada, Australië en Nieuw Zeeland. Nu is het vaak nog Elisabeth strak dus Charles.

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (1)

Britse cultuur. Als je het hebt over de Europese landen binnen het VK+Ierland
Angelsaksisch als je het ook hebt over allerlei landen in de hele wereld die een overeenkomende cultuur hebben door ooit of nog steeds onder invloed staan van Engeland/V.K./Britse Rijk .

https://nl.wikipedia.org/wiki/Brits
https://nl.wikipedia.org/wiki/Britse_Eilanden
https://nl.wikipedia.org/wiki/Angelsaksische_landen
===
Ierland in de vraag geeft natuurlijk wel een probleem, Vandaag de dag zullen Ieren zich niet Brits noemen, maar dat is natuurlijk een relatief kort gegeven.
(Lees meer...)
Toegevoegd op 30 januari 2024 03:14: tekst
4 maanden geleden
SimonV
4 maanden geleden
+ Zo simpel is het. Nog geen reden om een min te geven.
https://en.wikipedia.org/wiki/Culture_of_the_United_Kingdom

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding