Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Wat is de beste manier om de Nederlandse taal goed te leren?

Hallo 5HAVO student hier,
Na 6 jaar het middelbare te volgen ga ik na mijn Centraal Eind Examen, accountancy studeren op het HBO, maar ik heb altijd heel veel grammatica foutjes gemaakt tijdens verslagen en opdrachten. Dit zijn niet grote fouten, maar het lijkt me verstandig dat ik dit ga verbeteren de komende tijd na mijn examen en daar heb ik dan wel tijd voor. Dit doe ik vooral zodat ik later niet onderuit ga.
Mijn vraag is dus wat is de beste manier om de Nederlandse taal goed te leren in deze tijd.

Verwijderde gebruiker
2 jaar geleden
in: Taal
1.2K
Antoni
2 jaar geleden
Misschien kan je -heel eenvoudig- een tijd lang persoonlijk gerichte bijlessen krijgen van je leraar Nederlands? Mits hij of zij goed is in zijn/haar vak natuurlijk en je met hem/haar goed kan opschieten. Dat lijkt mij eigenlijk de simpelste en goedkoopste oplossing.

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (1)

Je zou een korte cursus kunnen volgen, bijvoorbeeld bij de LOI (Leidse Onderwijsinstellingen).

Een cursus Spelling en Grammatica - Basis of Spelling en Grammatica - Gevorderd bijvoorbeeld. Zie https://www.loi.nl/cursussen/taalvaardigheid-en-vertalen voor meer informatie over de taalcursussen van de LOI.

Of deze websites voor uitgebreide informatie over de genoemde cursussen:
https://www.loi.nl/n-5344-spelling-en-grammatica-basis
https://www.loi.nl/n-5345-spelling-en-grammatica-gevorderd
.
Ook bij een organisatie als het NTI (Nederlands Talen Instituut) kan je terecht voor een taalcursus Nederlands, bijvoorbeeld Nederlands Foutloos Schrijven en Spreken. Zie hiervoor https://www.nti.nl/talen/nederlands/nederlands-foutloos-schrijven-en-spreken/.
(Lees meer...)
Toegevoegd op 09 maart 2022 09:51: tekst
Antoni
2 jaar geleden
Pieterke
2 jaar geleden
Plus voor het antwoord. Die cursussen Spelling en Grammatica van het LOI zijn echt heel goed weet ik uit ervaring van lang geleden.
Antoni
2 jaar geleden
Dank je, @Pieterke!

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding