Hoe noem je iets dat niet te bewijzen is, zoals dat god niet bestaat?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dit noem ik 'geloven'. Je gelooft dat het waar is ook al is het niet te bewijzen. Geloof is namelijk niet hetzelfde als religie en een mens kan ook goedgelovig zijn. Dan geloof je direct in wat je verteld wordt ook al is het nog niet bewezen. We geloven vaak wat ons verteld wordt en dat kan op elk gebied zijn; media, gezondheid, supervoedsel, reclames die dingen te mooi afspiegelen enz. Op gegeven moment komt dan de waarheid aan het licht en we zijn er met velen ingetuind, gewoon omdat je erin wilt geloven...het lijkt vaak te mooi om waar te zijn. Er zijn uiteraard onder ons mensen vele sceptici die hun twijfels hebben bij alles en niet snel goedgelovig zijn... zij willen eerst bewijs hebben dat het ook waar is. Het ligt er dan aan hoe ze zijn opgevoed en wat hun als waarheid is vastgezet in hun hersens. Zijn zij overtuigend genoeg opgevoed, dan zullen zij echter ook in dingen geloven die niet te bewijzen zijn.

Een niet bewezen, maar als grondslag aanvaarde bewering wordt postulaat of axioma genoemd. Bewijzen dat God wel of niet bestaat is kan alleen aan de hand van irrationele argumenten. Voor gelovigen is het bestaan van God een a-rationeel uitgangspunt Het axioma is wel duidelijk op twee vlakken. Ten eerste dat er slechts sprake kan zijn van twee categorieën. A of niet-A, wat deze A dan ook in mag houden. De analyse van het bewijs over wel of niet bestaan van een God aan de hand van axioma's. Een definitie van een axioma is o.a. Dat wat niet door middel van iets anders kan worden begrepen, moet door middel van zichzelf worden begrepen. http://overspinoza.nl/wp-content/uploads/2016/11/notitie-8-bewijs-van-bestaan-van-God-1.0.pdf

Toegevoegd op 12 juni 2018 11:46: tekst
Bronnen:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Postulaten_v...

Zoiets kun je 'niet-falsifieerbaar' noemen. Juist in het voorbeeld wat je noemt zal niet snel een experiment kunnen bestaan waaruit het niet-bestaan zou voortvloeien.

Bronnen:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Falsifieerba...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100