Als je namens 2 personen een brief schrijft, noem je dan bij het ondertekenen de nam van de schrijver als laatste, of maakt dit niets ui?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het is wel zo beleefd en bescheiden de naam van de schrijver als laatste te noemen.

Bronnen:
https://www.trouw.nl/samenleving/-moet-ik-...

Tegenwoordig maakt het voor veel jonge mensen niets uit. Zij denken er eigenlijk niet over na en schrijven automatisch hun eigen naam als eerste, voor hen is het onbelangrijk. Sterker, zij vinden het onzin want zij schrijven de brief toch! De jonge mensen kennen niet de ongeschreven regel dat je je eigen naam als laatste schrijft. Dit kan je beleefdheid of bescheidenheid noemen, maar oudere generaties hebben het anders geleerd. Het is een vorm van etiquette.

Bronnen:
https://www.beatrijs.com/?s=kaart+ook+name...

Als je mede namens iemand anders een brief schrijft onderteken je met je eigen naam. Meer niet. Dat kan op twee manieren. Je meldt aan het begin van je brief dat je mede namens X schrijft, of je zet bij de ondertekening: mede namens x. In beide gevallen spreek je over wij en ons in je brief. Meervoud dus. Pas als je samen een brief schrijft onderteken je ook samen. Er zijn geen vaste regels voor de volgorde. Ik heb wel brieven gezien met 5 of 10 ondertekenaars, en die waren ondertekend in alfabethische volgorde.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100