Wat betekent lit?

In een zin als "bruh, it's lit".

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

'Lit' wil zeggen; 'geweldig leuk' of 'hartstikke gezellig'. Als een party cool, chill of gaaf is wordt vaak gezegd ;'it's lit'. Als het feestje te gek voor woorden is en je er helemaal ondersteboven van bent of je bent erg high of dronken, wordt gezegd ; 'it's- of I'm lit af ( lit as fuck)

Voor zover ik weet is het een manier om te zeggen dat iets vet/cool/tof is. 'lit' betekent 'aangestoken' (the fire was lit bijvoorbeeld) en dus betekent het zoiets als 'on fire'. :-)

Lit kan je een beetje op het verkeerde been zetten, want dit heeft niets met vuur of brand te maken. Als er iets leuks of spannends gebeurt en jij en je vrienden zijn hier opgewonden over, zeg je "It’s lit!" of "This party is so lit!'.

Bronnen:
http://www.sevendays.nl/blog/met-deze-7-sl...
http://www.urbandictionary.com/define.php?...

De term 'lit' is al heel lang bekend in de Engelse straattaal. Rond 1910 betekende het: bedwelmd. De gewone betekenis van het woord, verlicht, ligt daaraan ten grondslag. Iemands gezicht licht op doordat hij of zij ineens ergens gelukkig door is gemaakt. In het geval van bedwelmd zijn kwam dat geluk door alcoholische drank. Nu het ruim een eeuw later is wordt in principe met 'lit' nog hetzelfde bedoeld, maar de oorzaken van het onder invloed in goede stemming zijn geraakt zijn uitgebreider geworden. En de betekenis heeft zich, met name door rapteksten, verbreed naar het "spannend" en "uitstekend van kwaliteit" zijn.

Bronnen:
https://www.merriam-webster.com/words-at-p...

Je baas, je bro

Lit heeft meerdere betekenissen, het betekent legit of iets dat te maken heeft met vuur, goed verlicht.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100