Schrijf je ''snoeperd'' als in ''ouwe snoeperd'' nu met een d of met een t? Google biedt geen soelaas!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De Dikke van Dale geeft als voorkeur: snoeper. Een ouwe snoeper: een liefhebber (van middelbare leeftijd) van met name jongere vrouwen. De variant 'snoeperd' met een d mag eventueel ook.

Bronnen:
van Dale - Groot woordenboek der Nederlandse taal

geen van beiden :)))) Het is oude snoeper als in oude man die belangstelling heeft voor jonge vrouwen en meisjes Toegevoegd na 26 minuten: http://www.encyclo.nl/begrip/snoeper

Het is ;"ouwe snoepert". Net als gekkert, stoutert etc. Google maar eens ouwe snoeperd, dat kent google niet, ouwe snoepert wel.

Of is het toch snoeper+d? ;) http://www.encyclo.nl/begrip/snoeperd

Een snoeperd bestaat niet in het Nederlands. Een oude snoeper is volgens het woordenboek: een verliefde oude man. In het "groene boekje" wordt ook geen melding gemaakt van het woord snoeperd.

Naar mijn idee is het woord snoeper in de betekenis van "oudere man met veel aandacht voor vrouwelijk schoon" in het gebruik samengesmolten met stiekemerd/gluiperd. Of maak ik nou een knoeperd van een taalfout? In elk geval is een bangerik een schijterd en een sluw persoon een slimmerd of leperd dus met een t is het zondermeer fout gespeld!

Bronnen:
Van Dale Groot Woordenboek Nederlands

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100