Leven leiden of lijden? Wat is correct?

Als in de zin "Wij leiden/lijden ons eigen leven".
Ik probeerde het op te zoeken, maar beiden worden veel gebruikt...

Weet jij het antwoord?

/2500

leiden is aanvoeren of in dit geval beleven, lijden is ergens onder gebukt gaan. Toegevoegd na 1 minuut: het juiste is dus leiden, al zou lijden wel eens met een knipoog gebruikt kunnen worden. wel vreemd dat je het zo veel tegenkomt.

het is je leven leiden. lijden betekent afzien, en hopelijk doe je dat zo min mogelijk tijdens je leven.

Lijden is als het een straf is om te moeten ondergaan (pijn lijden). Leiden is als je het zelf stuurt (we leiden een paard aan de teugel). In de regel zeg je dus dat je een leven leidt. Als je schrijft dat je een leven lijdt, dan is dat fout of een bewuste grap om aan te geven dat je het leven erg vindt.

Je leven leiden. Hopelijk leid jij je leven niet in lijden want dat zou erg verdrietig voor je zijn.

het leven lijden, is het leven als oordeel of noodlot zien het leven leiden is slechts de duiding van het eigen of andermans bestaan. vaak met een toevoeging erna.

Je kunt tijdens het leven dat je leidt idd veel lijden. Dat 2e lijden berekent dan : Lichamelijke of geestelijke pijn ondervinden.

Je leidt je leven (je beleeft het), maar je lijdt ónder je leven (het bezorgt je leed, pijn, verdriet). Tenminste, als je leven erg naar is.

Wij leiden ons eigen leven Wij lijden aan ons leven

Ik leef in Leiden

Ezelsbruggetje: Lijden hoort bij pijn, beide een lange IJ

Lijden met een lange ij is iets wat zeer doet, ergens onder lijden. lijden met de lange ij kun je onthouden door pIJn lIJden. Beide woorden hebben een lange ij en de rest wat niet met pijn of verdriet temaken heeft is met ei.

je leidt je bestaan, onpersoonlijk, gaat gewoon. en je kunt lijden aan het leven zelf.. dan is het geen lolletje, dat bestaan.

ik leid mijn leven door het lijden tijdens mijn leven

lijden is bijv pijn lijden. het hoort leven leiden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100