Wat is het verschil tussen herkennen en erkennen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

erkennen (ww): aanvaarden, accepteren, bekennen, inzien, onderkennen, toegeven, uitkomen voor. En man kan een kind erkennen als het zijne, ook al is ie niet getrouwd met de moeder. Je kunt een fout erkennen (toegeven). Herkennen (ww) = identificeren, onderscheiden, zien. Een ding door middel van zijn kentekenen van andere dingen onderscheiden. Je kunt een kind herkennen als je dat kind al eerder gezien hebt, dat is waarnemen en beseffen wie het is.

Herkennen: je neemt iets waar, wat je al eerder ervaren hebt Erkennen: je neemt iets waar en waardeert het naar wat het waard is (je accepteert het als feit)

herkennen,weten wie iemand is.erkennen,toegeven dat het zo is,zoals gezegt is.

Je kunt een fout herkennen, en erkennen. Dan trek je het naar je toe, als zijnde jouw fout.

Herkennen is zien wie of wat iets is Erkennen is toegeven dat iets zo is

)Je herkent een hooligan je erkent dat je hoopt dat hij ooit meer normaal wordt

Herkennen: je ziet wat je al eerder hebt gezien, b.v. een boterbloem of de koningin op straat Erkennen: toegeven b.v. ik erken dat ik fout wat, je erken dat jij de beste bent en niet ik.

Leuk deze. Komt ie; Omdat de woorden nogal veel op elkaar lijken, is het niet vreemd te denken dat ze in betekenis overeenkomstig zijn. Maar dat zijn ze niet. Het zijn twee woorden die ieder een apart terrein beschrijven. Herkennen, doe je puur en alleen met je ogen. Erkennen puur en alleen met je verstand, emotie. De eerste is naar buiten gericht. De tweede is inwaarts. Je ziet, ze hebben echt niets met elkaar van doen. Groet,

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100