Hoe noemen we een gesneden kater/reu?

Een ruin is een gesneden hengst
een os was een stier
een vent was een ezel
een kapoen was een haan

wat is de juiste benaming van een gesneden kater en van een reu?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een speciale benaming voor een gecastreerde kater is er niet. Soms zegt men wel Een-je-weet-wel-kater. http://wikikids.wiki.kennisnet.nl/Benamingen_voor_dieren De dierenartsen spreken over een gecastreerde kater of een gecastreerde poes. Bij niet gecastreerde katten: een open kater of een open poes.

Dat word weleens een geholpen kater genoemd.

Je bedoelt natuurlijk in het Nederlands, dus misschien valt dit antwoord er buiten. Maar in het Engels wordt een je-weet-wel-kater ook wel een 'gib' genoemd. Voor een hond weet ik geen speciale term.

Een reu wordt gecastreerd. Dat kan op verschillende manieren gebeuren: je kunt alleen de zaadleider door snijden. Dan heet het een sterilisatie (net zoals bij mannen). Een castratie bij een reu houdt in dat de zaadleider en de ballen verwijderd worden. Er wordt een snee gemaakt, ongeveer tussen de penis en de ballen in en via deze snee worden de inwendige onderdelen eruit gehaald. Soms haalt de dierenarts ook de lege, buitenste, huid van de ballen weg. Daarna is de reu veranderd van een: "intacte reu" naar een: "gecastreerde reu". Een andere benaming is er, voor zover ik weet, niet. Ook een kater heet een: "gecastreerde kater".

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100