zijn er spreekwoorden met een x? en zo ja welke?

ik ben voor een weddenschap opzoek naar spreekwoorden met een x. Hij mag in het spreekwoord zitten. Maar ik heb het liefste dat ze beginnen met een X.

Alvast bedankt!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Zij is een Xantippe. Het is een boosaardige vrouw. Het is een volkje van deux aas. Het zijn eenvoudige mensen. Een faxje van de onderwereld. Een windje laten. Dat zijn Castor en Pollux. Dat zijn twee onafscheidelijke kameraden. Dat kan mij de anus oxideren. Het interesseert me niks.

Ik heb er even mijn spreekwoordenboek bij gepakt, en er staat er maar ééntje in: "Dat is een xantippe." Dat betekent: Dat is een zeer onvriendelijke vrouw.

Een spreuk met een X is een spreekwoord van niks

Bronnen:
http://spreekwoorden.nl/?s=x

" Dat is een mooi exemplaar" --> die is niet te vertrouwen " Het woord KARAKTER gebruiken als excuus voor het gedrag" --> je met valse voorwendselen verontschuldigen

Misschien dat XiniX hier een antwoord opweet?

Alle sex is beter dan geen sex.

twee erg oude: beter enen voghel ondert net dan X in die loght een schoon vrou is haast verzind, de leelike onlinx gemind, de schoone weirt zijn Toegevoegd na 3 uur: ik heb trouwens ooit iemand ipv "ik sta helemaal perplex" "ik sta helemaal triplex" horen zeggen. Maar dat is een gezegde

Bronnen:
http://books.google.nl/books?id=bIAUAAAAQA...

daarvan gaan er XIII in een dozijn.

Waarom kijken er geen domme blondjes meer naar ajaX antw: Zo dom zijn ze nou ook weer niet

De X valt niet ver van de Y

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100