Moet je na een uitroepteken nog een punt zetten?

Mijn vader zegt dat er na een uitroepteken in een zin nog een punt moet voorbeeld: "het ging goed!."
Mijn vader is nogal eigenwijs dus graag een bron erbij, ik kan hier zelf niks over vinden.

Alvast bedankt!.

Weet jij het antwoord?

/2500

Er zijn drie leestekens die het einde van een zin aangeven. De punt, het vraagreken en het uitroepteken. Na die laatste twee hoeft dan ook niet nog eens een punt te worden gezet lijkt mij.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Leesteken

Nee, dat moet je niet doen. Het is gewoon fout. Als jouw vader dat zegt, moet je maar eens een willekeurig boek onder zijn neus houden en hem aan laten wijzen waar het uitroepteken op die manier gebruikt wordt. Op de website van het Genootschap onze Taal vind ik dit voorbeeld: Kunt u niet zonder Onze Taal? Wij kunnen niet bestaan zonder uw hulp. Onze Taal is een vereniging, die het moet hebben van contributies en giften. Steun ons met een gift of word nu lid!

Bronnen:
https://onzetaal.nl/taaladvies/advies/vraa...

Nee, dat hoeft niet. Er zijn wel wat uitzonderingen. Bijvoorbeeld wanneer het uitroepteken onderdeel is van een naam.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Uitroepteken
http://taaltelefoon.vlaanderen.be/nlapps/d...

Jullie hebben allebei gelijk, maar je vader haalt zinnen en citaten door elkaar. Op het einde van een zin kan je, zoals jij al aangeeft, slechts één leesteken gebruiken. Bij citaten, dus verwijzingen naar bronnen of uitspraken van anderen, kan je wél meerdere leestekens gebruiken op het einde van de zin. In onderstaande link naar de website van de Nederlandse Taalunie kan je de gedetailleerde uitleg vinden: http://taaladvies.net/taal/advies/vraag/873/volgorde_uitroepteken_vraagteken_aanhalingsteken/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100