Hadden mogen worden toegelaten

Ik tikte net deze zin:
"........die eigenlijk niet hadden mogen worden toegelaten".
Dit ging gewoon instinctief, maar hoe langer ik naar de zin kijk hoe onjuister ik hem vind. :P
Is dit technisch goed?
Ik heb het niet over schrijfstijl :)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Hij is helemaal juist - mits het om meer dan 1 persoon gaat en dan niet in de vorm van 'een groep' en 'een aantal' mensen want die HAD niet mogen worden toegelaten. In het Nederlands kunnen we verschrikkelijk leuk werkwoord op werkwoord stapelen, waardoor je af en toe zinnen uitbraakt waarvan je zelf denkt : huh ? Was dat goed ? De langste die ik me herinner was iets van : ...weet ik zeker dat jullie hem zullen moeten hebben kunnen zien springen. Volgens mij ging het om een vlo ofzo. Zes infinitieven op een rij ; petje af. Dan valt jou voorbeeld eigenlijk nog wel mee.

Volgens mij is het technisch een goede zin.

Dit is naar mijn gevoel de juiste grammatica. Je gebruikt alleen meerdere persoonsvormen en dat is de reden dat je er aan twijfelt.

Niets mis mee.

Ik geloof dat het 'niet hadden mogen toegelaten worden' moet zijn. Maar ik zou er mijn hand niet voor in het vuur teken.

Volgens mij is dit grammaticaal gezien wel goed, behalve de woordvolgorde misschien. Verander die maar eens een beetje: "die eigenlijk niet toegelaten hadden mogen worden." Dit klinkt naar mijn mening al stukken beter.

Het is goed. De reden waardoor je gaat twijfelen, is dat er zoveel werkwoorden achter elkaar staan: hadden mogen worden toegelaten. Daardoor verdiend de zin niet de schoonheidsprijs, maar grammaticaal is er niks mis mee.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100