Wat betekent XD?

Hoewel deze site niet bedoeld is voor kinderen, zijn ze er wel en ze gebruiken "signalen" als XD en xd.
Of :P en :p
Of :D

Is er verschil tussen gebruik van hoofdletters of kleine letters?
Oh ja:
Ik weet heus wel wat sms taal is en ken ook een aantal sms-taal-sites en gebruik zelf ook o.a.:
:-) ik ben blij
:-)) ik ben erg blij
G en lfs

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

XD betekent zeg maar dat je je doodlacht. X staat voor ogen die heel erg geknepen dich zitten van het lachen en D betekent het lachmondje :). Toegevoegd na 30 seconden: en trouwens het kan ook zo hoor: xd Toegevoegd na 1 minuut: dan weten mensen ook wel wat je bedoelt ;)

Niet echt. Sommige mensen gebruiken :P anderen gebruiken gewoon :p. Als smiley vind ik :D er wel leuker uitzien als :d dan. Maar dat is mijn eigen mening.

XD betekent ''Haha'', ook wordt het gebruikt wanneer je iets grappigs hebt gedaan waar je je een beetje voor schaamt...

niks het is een gezichtje als :p ;) :D

XD is heel erg grappig. :D is gewoon een lachend gezichtje :P is je tong uitsteken, plagen ;) is een knipoog :) is gewoon vriendelijk lachen B) is brildragende lach :( is niet blij :') is huilen.

Gewoon en smiley net als :D Maar waarom word de vraag bij jouw niet verweiderd? Een weekje geleden stelde ik precies dezelfde vraag om te kijken of jullie het wisten maar toen werd ie verwijderd

dat zijn allemaal msn smileys...maar dan met letters geschreven xD betekend dat je er om moet lachen.....

'XD' staat inderdaad voor een gezichtje, met dichtgeknepen ogen van het lachen en een blije mond. veel mensen gebruiken echter ook 'xD' of 'XD' of zelfs 'xd' dit maakt voor de betekenis niet uit, maar bijvoorbeeld 'xd' is veel korter en is dus ook sneller (je gebruikt die smileys immer om snel te zeggen hoe je je voelt. Bij veel smileys snap je waarschijnlijk niet wat ze betekenen, maar je moet gewoon je hoofd draaien, en je fantasie gebruiken. Dan snap je vaak wel wat er bedoelt wordt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100