Is de vrouwelijke vorm van penningmeester penningjuffrouw?

directeur - directrice
secretaris - secretaresse
penningmeester - ???

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Lijkt mij gewoon penningmeester, omdat het tegenwoordig een gewoonte is om vrouwelijke equivalenten voor woorden als directeur uit te bannen; dat zou vrouwonvriendelijk zijn. Het is volgens mij echter een stuk duidelijker om directrice te zeggen, weet je meteen of je met een vrouw te maken hebt. En dat is niet omdat ik denk dat vrouwen minder goed directrice kunnen zijn!

penning "meesteres?" ;P

Volgens mij is het penningmeester

Vrouwelijke penningmeester. Er is geen vrouwelijk equivalent van penningmeester.

Is gewoon penningmeester, een vrouw op de vrachtwagen of bus is ook een chauffeur, geen chauffeuse. Dat is echt achterhaald. Wat dacht je een vrouw als 'timmerman', wordt echt geen 'timmervrouw' hoor.

Volgens Van Dale: pen·ning·mees·ter de; m,v -s degene die de gelden van een vereniging enz. beheert. Oftewel: het is zowel de benaming voor een vrouw als een man.

er is een groeiend aantal beroepen die als sexe-loos gezien willen worden, voor de huisarts is er bijvoorbeeld ook geen mannelijke en vrouwelijke vorm. Een secretaresse roept een heel ander beeld op dan een secretaris, mochst de scretaris-generaal van de NAVO een vrouw zijn, zouden we haar niet secretaresse-generaal noemen omdat dit associaties opwerpt. We lossen dit veelal op door te spreken bijvoorbeeld van chauffeur (m/v).

een secretaris is niet hetzelfde als een secretaresse in de moderne betekenis. Voer voor feministen ja, maar helaas is het toch echt zo.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100