Bestaat er een universele taal?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het meest rotte antwoord is dat er wel degelijk een universele taal is, namelijk die van de wiskunde. De natuur spreekt in deze taal en is voor iedereen hetzelfde, wat de achtergrond ook is. Echter is dit waarschijnlijk niet wat je bedoelde, maar wellicht een leuke aanvulling.

Esperanto is een taal die ontworpen is (dus niet geëvolueerd) eind 19e eeuw. Het is combinatie van meerdere talen. De uitkomst ervan is dat de taal relatief makkelijk te leren is. Het doel was oorspronkelijk om deze taal globaal te verspreiden en zo communiceren eenvoudiger te maken. Lichaamstaal kan ook gezien worden als een universele taal.

wat denk je van gebarentaal en morse? Dat is op een ander vlak weer universeel ;-)

Er is geen taal die volledig universeel is. Non verbaal of verbaal niet. Gesproken woorden zijn onderhevig aan soort taal (Spaans, Chinees Mandarijn, Engels, e.t.c.), maar vaak ook aan dialect. Verder hebben binnen non verbaal gedrag (en dus taal) verschillende gebaren een andere interpretatie. Wat bij de ene "ok" is, kan bij de ander beledigend zijn. Alleen bepaalde emoties in het gezicht blijken universeel te zijn, maar meer niet. Hopelijk heeft het je een beetje geholpen.

Sorry. Had het bij reactie gezet: Er zijn nog 2 universele talen ontwikkeld Solresol en Volapük. Echter halen alle 3 de universele talen niet de status als geaccepteerd. In de vorige eeuw is er ook pogingen gedaan met Ido, Latino Sine Flexione, Occidental, en auxiliary language Interlingua. De wereld heeft slechts één periode van universele taal gehad tijdens de Romeinsetijd toen 90% van de toenmalig bekende wereld Koine Grieks werd gesproken. Engels begint richting de norm van een universele taal te schuiven maar zal het waarschijnlijk nooit halen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100