Waar komt het woordje "OK" vandaan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Er is een wikipedia site van. Er zijn meerdere opties. Ik dacht zelf dat het kwam van een Nederlander in Amerika en dat het iets te maken had met "oude kerk" (woonplaats) en dat dit afgekort was naar o.k., maar deze optie zie ik er niet bij staan.

Dit is afgeleid van okee, of okay. Dus een afkorting.

In het Engels is het een prima woord om het Nederlandse ok'e alleen dan met het streepje op de e te spellen. Okay en oke zijn geen echte Nederlandse woorden.

Zeer onlangs nog gevraagd! Ik heb ooit bij Willem Wever gezien (heeeeeeeeeel lang geleden), dat het uit New Amsterdam komt, het oude New York. De Nederlandse burgemeester daar zette onder elke nieuwe wet zijn initialen O.K. als hij het er mee eens was. Dit is overgenomen door de bevolking en sindsdien zeggen we "okee" als we het ergens mee eens zijn.

Bronnen:
http://www.goeievraag.nl/vraag/staat-o-k.4521

oorspronkelijk: all clear is later verbasterd naar 'ok'

Oké of OK (ook okay (als op zijn Engels geschreven) of okee (vooral in Vlaanderen)) is een tussenwerpsel met de betekenis "goed", "akkoord". Het woord gaat, naar men meestal aanneemt, terug op de Amerikaans-Engelse afkorting OK, waarvan de betekenis niet met zekerheid bekend is

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Ok%C3%A9

Dat is bedacht door luie mensen, die het woord 'okay' te lang vinden om te schrijven/typen!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100